Schildpadjes

_2112553
Chris wilde al een tijdje graag ook nog een huisdier en nu is het eindelijk zover. Een hond is het niet geworden, dat zagen wij niet zo zitten.
_2102518

Dus nu hebben we een mooi alternatief: schildpadjes.
En ik moet zeggen dat het erg geinige beestjes zijj: actief (nog wel) en nieuwsgierig.

Wat ze te eten moeten krijgen is nog wel lastig. Ze krijgen nu wat garnaaltjes, maar het schijnt beter te zijn om zelf vers voer te geven.
Zoals dit soort smakelijke hapjes: meelwormen, morio wormen, muggenlarven, levende visjes (b.v. guppen, platy, zwaarddragers) kattenbrokjes (zonder kleurstoffen), tartaar, rauwe lever, water slakken, baby muisjes, sprinkhanen, tomaat, komkommer, krekels, bladgroente, waterplanten en boerenkool.

Ook schijn je ze eierschalen te kunnen geven. De kalk hieruit hebben ze nodig om hun schild te laten meegroeien met hun eigen groei. Dit hebben we nog niet aangedurfd Winking
_2112651

Ze houden ook erg van zonnen. Dit schijnt dan ook erg belangrijk voor ze te zijn. Het zonnen is namelijk van cruciaal belang voor aanmaak van vitamines en vertering van voedsel.
Als zon hebben we een UV-B warmtelamp. Door deze soort lamp kunnen ze de vitamines aanmaken, die ze met een gewone spot niet kunnen aanmaken.

De lamp staat boven een eilandje dat zodanig groot is dat de schildpadden er uitgebreid op kunnen liggen te zonnebaden. We hebben zelfs al op elkaar zien liggen.

Een deel van de hier vermelde wijsheid komt van deze site.
blog comments powered by Disqus